Skapa en naturlig fuktighet i din bastu lik den i en traditionell bastu, som gör det lättare att andas.

Kastee® är en ny, inhemsk anordning, som gör vilken bastu som helst till ett hälsosamt och avslappnande wellness spa ångbad, enkelt och snabbt.

Installera anordningen i din nuvarande bastuugn, slå på Kastee® systemet, ställ in önskad fuktighet och njut! Anordningen sprutar automatiskt vatten från ett munstycke placerat i ugnen, och håller bastuns luftfuktighet på önskad nivå. Din bastu blir som ny med mångsidigare användningsområden, den får som ett nytt liv!

Du får ett behagligare och mjukare bad, som gör det lättare att andas än i torr hetta. "Den höga luftfuktigheten är som i en traditionell rökbastu".

Inhemsk hightech i kombination med finsk bastukultur respekterar traditioner och valfrihet. Kastee erbjuder samma hälsobringande och avslappnande, fuktiga miljö som kan återfinnas i urgamla traditionella bastumiljöer.

Belåtenhetsgaranti. 30 dagars returneringsrätt.

Kastee är en apparat som installeras i bastuugnar, och som skapar en behaglig och jämn luftfuktighet, där man trivs länge. I traditionell rökbastu är det som bekant en mild temperatur och ett fuktigt bad. Stämningen i en rökbastu kan Kastee inte ersätta, men den erbjuder samma mjukar och fuktiga miljö.

I en modern bastu är badet ofta torrt och den relativa luftfuktigheten låg. När man kastar bad, kommer fuktigheten i heta vågor, vilket inte alltid känns behagligt och det kan kännas som att luften tar slut. Kastee ger dig ett nytt sätt att använda bastun, som tillägg till det heta badet

Kastee systemet är tryggt att använda, och fuktigheten det åstadkommer ökar inte belastningen på bastuns konstruktioner jämfört med tidigare.

Koppla på systemet, och njut. Du behöver inte kasta bad, för det gör apparaten genom att spruta vattenånga in i bastuugnen. Du kan naturligtvis även bada som tidigare, genom att kasta bad själv. Kom ihåg att torka och vädra din bastu ordentligt efter användning, så hålls den i gott skick.

Kastee systemet balanserar och förbättrar bastumiljön. Systemet är fullständigt kontrollerbart, automatiskt och elektroniskt styrt. Systemet innehåller allt behövligt; rördelar, munstycke, styrkrets, samt fuktighets och värmesensorer. Fuktigheten ställs in på en ratt.

Apparaten används för att åstadkomma ett "fukt och ångrum". Temperaturen i bastun hålls låg, och man kör in vatten med hjälp av Kastee systemet för att höja den relativa fuktigheten.

Man kan göra ett Sparelax rum av sin egen bastu, dit man kan gå för att slappna av. Enligt undersökningar underlättar den höga och jämna luftfuktigheten andningen och förbättrar olika krämpor.

Systemet fungerar strålande med såväl el som vedeldade ugnar. Med vedeldad ugn regleras värmen manuellt med vedmängden, medan fuktigheten är riklig och på önskad nivå.

När man kastar bad kommer det inte som heta vågor. Kastee tekniken håller fuktigheten på en jämn nivå.

Hälsoverkningar

Kastee® ångbadssystem undersöks i många olika sammanhang, och andvändarerfarenheter, lika som de hälsobefrämjande verkningarna undersöks och samlas in. Vi har inlett ett samarbete med Laurea Yrkeshögskola, där de också undersöker hälsoverkningarna samt samlar in användarerfarenheter.

Erfarenhetsmässiga undersökningar med Kastee® systemet har vi gjort en hel del, genom över ett år av testbadande.

Undersökningar av Kastee® systemet, samt användarerfarenheter:

För andningen Det är lättare att andas i bastun, tack vare större tillgänglighet på syre i luften. Att andsas ånga är njutbart i 45-60 graders temperatur.

Viktminskning i fuktigt och njutbart bad trivs man länge. Energiförbrukningen är stor, vilket befrämjar viktminskning; värmen tränger in även i djupt liggande muskler och vävnader.

Avkoppling kropp och själ lugnar sig och slappnar av. Bara njut. Du kan även utöva effektiv meditation eller hot yogapilates.

Blodcirkulationen mjukt och milt bad har en positiv inverkan på blodtryck samt på blodcirkulationen.

Hjärtat hjärtvänligt bad. Mild temperatur, fuktighet samt att det är lätt att andas håller pulsen låg; hjärtat ansträngs inte onödigt.

För hyn med användarerfarenheterna som grund har vi konstaterat att det fuktiga badet även har en hälsobefrämjande verkan på huden.

Lite användarerfarenheter: "Härligt lätt att andas", "Här skulle man ju kunna vara mycket längre", "Verkligt avslappnande", "Som att vara på Spa", "Hyn kändes verkligt mjuk", "Det kändes som om det vore en vedeldad ugn", "I hot yoga och pilates ställning går tiden i ett nafs här"

Bastuns konstruktion Kastee® systemet är säkert och tryggt att använda. Bastuns konstruktioner ansträngs inte mer av att använda systemet, och det samlas inte mer fukt i konstruktionerna p.g.a. detta sätt att bada. Enligt observationer är påverkan på konstruktionerna t.o.m mindre, vilket kommer sig av den jämna, kontrollerade fukthalten. Vid användandet av Kastee® systemet, lika som vid normalt bad, bör man alltid komma ihåg att vädra bastun väl efter användning. Så håller du bastun i gott skick.

PATENT PENDING